top of page

NIEUWS

Lees hier het laatste Vector nieuws,
op de hoogte blijven van wat we doen? Meld je aan! 

Schermafbeelding 2021-04-19 om 15.07.08.

OUDE HOLLANDSE WATERLINIE IN BEELD

Januari 2021

Vector Amsterdam trapt een stil corona-jaar af met de opdracht een bijzonder stuk Nederlands erfgoed zichtbaar te maken voor een breder online publiek. Eerder maakte Vector in opdracht van dezelfde stichting de korte film Zondvloed, die het geschiedenis verhaal verteld vanuit het perspectief van de burgers ten tijde van de Oude Hollandse Waterlinie in 1672.

Untitled_1.1.21.jpg

ZONDVLOED

Maart 2020

De eerste fictie productie van Vector Amsterdam is na hard werken eindelijk afgerond. Zondvloed gaat over boerenzoon Sijmen die zijn vader moet overtuigen om zijn familie te redden ten tijde van de onderwaterzettingen van de waterlinie. Met financiële steun van o.a. provincie Utrecht, Zuid-Holland, Het Prins Bernhard Cultuur Fonds en diverse gemeentes hebben we deze bijzondere film kunnen afronden die zich afspeelt in 1672.

Gianni Rota - Dushi Vai

DUHSI VAI - GIANNI ROTA | MUSIC VIDEO

September 2019

Voor de Spaanstalige artiest Gianni Rota die samen met Jhorrmountain (bekend van de hit Coño) het nummer Dushi Vai maakte, produceerde Vector Amsterdam de videoclip. De clip is geregisseerd door Nils Verkooijen en samen met een team van jong getalenteerde filmmakers hebben we de videoclip recentelijk afgerond.

Amsterdam Art Still.jpg

AMSTERDAM ART X KUNSTKOOP

December 2018

Om het kopen van kunst voor jonge mensen toegankelijker te maken produceerde Vector Amsterdam een videocampagne waarin jonge kunstkopers geïnterviewd werden die thuis kunst aan de muur hebben hangen door middel van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.

EP_01_VACANCES_1.png

FRANCAIS - TALIG | THIEMENMEULENHOFF

Mei 2019

Voor uitgeverij ThiemeMeulenhoff maakt Vector Amsterdam een kleurrijke - frans talige - webserie voor hun nieuwe lesmethode Libre Service. Duik mee in de wereld van Vincent die zijn leeftijdsgenoten het nodig woordje frans leert.

Schermafbeelding 2021-04-19 om 13.40.59.

JULIEN VLOG | THIEMEMEULENHOFF

Juli 2018

Voor ThiemenMeulenhoff heeft Vector de webserie Julien Vlogs in Nantes opgenomen. In deze serie volgen we de franse Julien die vanuit zijn stad Nantes in Frankrijk de Nederlandse leerlingen meeneemt in zijn leven in Frankrijk en zijn leeftijdsgenoten alles leert over de taal, zijn stad en de franse cultuur.

bottom of page